A csütörtöki szemrevételezéskor megállapították, hogy használatba vehetik az új stadiont Białystokban, amelyben több mint 20 ezer néző fér majd el, ami a városi Jagiellonia klubjának is otthont ad majd. A Jagiellonia Białystok jelenleg a tabella 3. helyén áll.

jagiellonia.jpg

jagiellonia_stadion_trybuna_nowa_650.jpeg

Fotó: www.radio.bialystok.pl, jagiellonia.pl

3 komment

Címkék: foci lengyel stadion lengyelország stadionépítés bialystok jagiellonia

A bejegyzés trackback címe:

https://polskifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr696775807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lehel kürtje 2014.11.06. 23:25:06

Elég sok stadion építenek mostanában a lengyeleknél az eb stadionjait leszámítva is. Szinte majd mindegyik első ligásnak lett építve egy stadion a közelmúltban néhányat leszámítva.
Egyébként mi hír van a régi nemzeti stadionról Chorzówban? Ott valamiért áll a projekt már egy ideje!
Egyébként ezeket a stadionokat milyen tőkéből finanszírozzák?

Jagellón Figyelő 2014.11.07. 21:08:47

@lehel kürtje: Tudomásunk szerint 1994-től tart a chorzówi stadion felújítása. 2011-ben volt valami építési baleset a tetőszerkezet helyrerakása közben, és onnantól kezdve áll az egész. Persze ügyészég vizsgálódik, a kivitelező a tetőszerkezet-elem gyártójára mutogat, az vissza, de más dolgok is sántítanak (sikkasztások, lopások, stb.) ezért ez egy bonyolult kérdés :)

Egyébként hivatalosan még a nemzeti (narodowy) jelzőt is elvették a stadiontól, mivel a varsói nemzeti stadion nevét szabadalom védi, így annakidején a lengyel labdarugó szövetség önkényesen és jogtalanul ítélte meg a "nemzeti" jelzőt a stadionnak, azóta csak "sziléziai" stadion.

A finanszírozással kapcsolatban annyi info, hogy állam, PZPN, illetve mindig az aktuális város száll be, EU pénzeket elvileg sehol nem (tudtak/akartak) bevonni ezekbe a projektekbe (lehet akkor szigorúbban a körmükre néznek és nem tűnhet el annyi pénz)...

lehel kürtje 2014.11.15. 23:41:08

@Jagellón Figyelő: Már csak azért kérdem, mert ha jól emlékszek a 2000-es évek elején ott játszottunk egy döntetlent, ami azért is értékes volt, mert akkor jól kezdtük a selejtezőt, a vége persze rossz lett.
süti beállítások módosítása