Nyolc lejátszott forduló után megállapítható, hogy szépen játszik a Wisła, sőt a krakkóiak eredményesek is, és nem is kívánják a bajnokság vezetői pozícióját másnak átengedni. Nagy várakozással készülhetünk a hétvégi lengyel derbire, ugyanis a Ferencváros - Újpest örökrangadó napján a "lengyel el clásicó-t" is megrendezik, azaz az éllovas Wisła Kraków a pontversenyben második fővárosiakat, a Legia Warszawát fogadja otthon. A hétvégi forduló tiszteletére a Wirtualna Polska portál összefoglalta az előző forduló győzteseit és veszteseit.

LEGIA-WISŁA.jpg

A forduló győztesei:
Wisła Kraków - A krakkóiaknak nincs megállás. A nyolcadik fordulóban, a Zawisza Bydgoszcs ellen egy pillanatra elgyengültek, de még így is 4:2-re hozták a meccset idegenben.

Śląsk Wrocław - Meglepetést akartak okozni Varsóban, közel is jártak hozzá, de a mérkőzést végül is 4:3-ra a Legia nyerte. Ez a szezon a wrocławiak számára sikeres lehet, különösen a portugál csatár, Marco Paixao visszatérése miatt.

Piast Gliwice - A szlovákiai Horváth Csabával a soraik között pályára lépő Piast történelme során először, jó játékkal legyőzte nagy riválisát, a Górnik Zabrze csapatát.

Korona Kielce - Egy kicsibe beletellett, de a kielceiek is megízlelhették a győzelem ízét, begyűjtötték idei első három pontjukat.

A forduló vesztesei:
Lech Poznań - a tavalyi lengyel ezüstérmes nem tud kimászni a mélyvölgyből. Sorozatban negyedik mérkőzésükön nem tudtak győzni, ami több éve nem fordult elő.

Lechia Gdańsk - Tulajdonképpen nem játszottak annyira rosszul a döntetlenre végződő GKS Bełchatów elleni meccsen, de a fehér-zöld klub tulajdonosai egészen más célokkal vágtak neki a bajnokságnak. Dicsőség helyett kietlenség a mérleg.

Górnik Zabrze - Égett, lángolt, de kialudt? A fényes kezdet után hibák jöttek Górnikban, krízis, majd két vereség egymás után. Főleg a rangadón, a Piasttól elszenvedett vereség fájó.

Fotó: sportnaluzie.pl
Forrás: sport.wp.pl

Szólj hozzá!

Címkék: lengyelország labdarúgás legia warszawa wisla krakkó ekstraklasa

A bejegyzés trackback címe:

https://polskifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr836703477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása