Két helyen változik a lengyel kezdő tizenegy a görögök elleni meccshez képest. A csapat várhatóan defenzívebb játékot játszik majd, mint a görögök ellen; a felállás: Tyton – Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch – Polanski, Dudka, Murawski – Blaszczykowski, Obraniak – Lewandowski. Részletek tovább után.

Az egyik egy kényszerű változás, a kiállított Szczesny helyett Tyton kezd a kapuban. Kényszerű, de aggódni nem kell miatta, Przemysław Tyton nemcsak a görögök tizenegyesét fogta meg (animgif arról, ahogy ezt Szczesny fogadta már az öltözőfolyosón)hanem aztán is végig meggyőzően védett. Róla csak annyit, hogy egyébként a PSV Eindhoven játékosa, és csak azért lépett elő második számú kapussá, mert Fabianski megsérült az Eb előtti edzőtáborban. A debütálásokban egyébként is erős: amikor 2008 márciusában először volt kezdő holland első osztályú mérkőzésen, akkor sem kapott gólt.

A másik változás nem kényszerű, de szintén nem meglepő az első meccs fényében: az akkor igen gyenge balszélső, Rybus helyett a védekező középpályás Dariusz Dudka került a kezdőcsapatba. A felállás így egy sajátos, a lengyelek által ritkán alkalmazott 4-3-2-1-es forma, ami egyben jelzi: Smuda mester szerint az elsődleges cél az, hogy kapott gólok nélkül megússzuk a hevesnek ígérkező orosz rohamokat (az ellenfelünket már csak az is hajthatja, hogy ha most nyer, akkor az utolsó fordulót már biztos továbbjutóként kezdi).

Szóval a négy védő előtt hárman is próbálják szűrni az orosz támadásokat, amire nagy szükség is lehet, mert az oroszoknak, ez kiderült a cseh meccsen, nemcsak a csatársoruk, hanem a második vonalban érkező középpályásaik is gólveszélyes játékosok.

A felállás kockázata, hogy Blaszczykowskinak valószínűleg a klubjában megszokottnál beljebb kell szerepelnie, és nem igazán látszik, hogy a széleket hogyan tudjuk majd bejátszani; anélkül pedig az elfutunk-beívelünk-befejeljük faék egyszerűségű támadójáték nemigen működik. Persze lehet, hogy ma szinte kizárólag a kontrákra alapozzuk a taktikát, akkor pedig úgyis csak néhány gyors passzra lesz szükség – igaz, többre valószínűleg lehetőség sem nagyon lesz.

4 komment

Címkék: oroszország keret euro2012 wojciech szczęsny przemsylaw tyton

A bejegyzés trackback címe:

https://polskifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr504582968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shopping 2012.06.12. 14:01:45

Könyörgöm TÜNTESSÜNK, hogy

ifj. Knézy Jenő NE KÖZVETÍTHESSEN többé focimeccset!!!!

matyaskir (törölt) 2012.06.12. 14:10:16

"A csapat várhatóan defenzívebb játékot játszik majd, mint az oroszok ellen"

...mint a görögök ellen...

jhaasz 2012.06.12. 14:46:32

@matyaskir: köszönjük, javítottuk

Drago Brutic 2012.06.12. 15:20:01

@Shopping:
Respect.
Ettől a meccstől egy erős X-et várok, hogy aztán meg kell ütni a cseheket.
Kicsit pontosabban kell befejezni az akciókat, ennyi.
süti beállítások módosítása