Nincs meglepetés a csehek elleni utolsó csoportmeccsére készülő lengyel kezdő tizenegyünkben, ugyanaz a csapat, mint az oroszok ellen. Úgy tűnik, Przemyslaw Tyton erre az EB-re végleg kiszorította a kapuból az arsenálos Szczesnyt, remélhetőleg ma is igazolni fogja, miért. Egy meccset (igaz, csak beállása után) már lehozott az Eb-n gól nélkül, jó lenne most még egy.

krecik.jpg

A csehek Rosicky sérülése miatt aggódnak, ha nem játszik, való színűleg még könnyebb dolguk lesz a lengyeleknek. Azzal, hogy a hazaiak két meccsen két döntetlent játszottak, a cseheknek pedig egy-egy győzelmük és döntetlenjük van, biztossá vált: a ma esti meccs győztese biztos továbbjutó (a döntetlen a cseheknek lenne jó, de ki beszél itt döntetlenről).

 

kezdő.jpg

A lengyel kezdőcsapat:

Tytoń - Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch - Murawski, Polanski, Dudka - Błaszczykowski, Obraniak - Lewandowski

A válogatott védekezése az oroszok ellen nagyon stabil volt, a négy védő és előtte a három szűrő középpályás jó kombináció volt. Blaszczykowski és Obraniak ráadásul kellő segítséget kapott a felfutó szélső védőktől – a nagy kérdés, hogy Lewandowskinak sikerül-e dortmundi formába lendülni, és gólokat szereznie.

A lengyel c

sapat, mint tudjuk, az olaszok elleni tavaly novemberi meccs óta veretlen, de az is tény sajnos, hogy az elmúlt öt meccséből csak egyet, az andorraiak elleni felkészülésit nyerte meg. A támadójáték a kritikus, a görögök és az oroszok ellen is nagyon sok helyzetet hagytak ki a meccs első félórájában, ezt most nem szabad megismételni. Harminc éve, a bronzérmes spanyolországi vébé első két meccsén is kimaradt rengeteg lengyel helyzet, aztán a harmadikon összejött öt gól, szóval lehet reménykedni.

A lengyel válogatott mai edzése jó hangulatban telt, önbizalomtól duzzadva várjuk az eddig igen visszafogottan játszó cseheket. A cseh válogatott az eddigi két meccsén nagyjából húsz percet játszott jól, de a görögök elleni fergeteges első hat percnek köszönhetően ez elég volt egy győzelemhez. Az a hat perc rekordot írt – soha Eb-n nem került ilyen gyorsan kétgólos előnybe egy csapat –, de most a lengyelek is szeretnének sporttörténelmet csinálni: soha nem nyertek még Eb-n meccset. A négy évvel ezelőttin egy döntetlen és két vereség volt a mérleg, és bár most már jobbak leszünk, valószínűleg nem jó érzés kiesni még akkor sem, ha ez veretlenül, három döntetlennel történne.

Pełne skupienie i koncentracja podczas treningu Polaków we Wrocławiu
 
A mérkőzés 20.45-kor kezdődik a wroclawi stadionban. 

Szólj hozzá!

Címkék: csehország keret esélylatolgató euro2012 przemsylaw tyton

A bejegyzés trackback címe:

https://polskifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr634592375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása