A lengyel labdarúgó válogatott a 70. helyet foglalja el a FIFA világranglistáján. Az előző helyezésükkel összehasonlítva a piros-fehérek kilenc helyet csúsztak vissza. A listát a világbajnok németek vezetik.

A 2016-os európa bajnokság nyitómeccsén a lengyelek 7:0 arányban győzték le Gibraltár csapatát, és ezzel az első forduló után a D-csoport élére kerültek. A FIFA világranglistáján azonban visszaesést jegyezhetnek. Az élen egyébként Németországot Argentína és Kolumbia követi. A D-csoportban szereplő többi válogatott közül Skócia áll legelőrébb, a 28. helyen, Írország a 62. helyen, Grúzia a 110. helyen, míg Gibraltár nem szerepel a világranglistán.

Az aktuális FIFA rangsor:
1. Németország
2. Argentína
3. Kolumbia
4. Hollandia
5. Belgium
6. Brazília
7. Uruguaj
8. Spanyolország
9. Franciaország
10. Svájc
(...)
29. Skócia
(...)
62. Írország
(...)
70. Lengyelország
(...)
110. Grúzia

Magyarország a legutóbbi listához képest húsz helyet rontva, jelenleg az 54. helyen áll, Szlovénia (53.) és a Panamai Köztársaság (55.) között.

Fotó: wp.pl
Forrás: wp.pl

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polskifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr86710001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása