A lengyel foci következő hetekbeli sikerében bízni nem kell félnetek jó lesz. Szóval a következő három hét a lengyel foci diadalmenetéről szól majd. Vagy nem.

Akár így, akár úgy, a fociszurker már csak olyan, hogy hajlamos inni, ha meccset néz. És előtte. És utána is még egy kicsit. Ráadásul gyakorta ezt nyilvános helyeken teszik.

Természetesen mi bizonyosak vagyunk abban, hogy a Magyarországon élő, zömében katolikus neveltetésű lengyel barátainktól távol az efféle élvhajhászás, és nagyobb mulatsággal, mókával, ünnepségekkel nem is készül senki, legfeljebb majd július 1-jén, az aranyérem átvétele után lesz egy szolid szentmise a Karol Wojtyla valamelyik nevéről elkeresztelt valamelyik téren.

De ha tévednénk, és mégis van olyan lengyel teázó, söröző, vodkázó, ahol nyilvános, szervezett meccsnézésen kísérik nyomon a majdani Európa-bajnok minden mozdulatát, ne habozzon, jelentkezzen – írjon a kommentekben, az a legegyszerűbb –, és mi közszolgálatilag meghirdetjük, hová menjen a magyar lengyel!

 

Szólj hozzá!

Címkék: közösség kocsma

A bejegyzés trackback címe:

https://polskifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr244573597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása