A Barcelona veretlenül lett őszi első, pedig Rooney négy gólt lőtt aznap. Még volt a Vasasnak első osztályú jégkorongcsapata, sőt, nemcsak volt, hanem épp aznap vette el a dunaújvárosiak huszonhat meccse tartó veretlenségét. Haitit több mint százezer ember életét követelő földrengés sújtotta.

Ez történt 2010. január 23-án.

És aznap lőtt legutóbb háromnál több gólt a lengyel válogatott. Egészen tegnapig, amikor Varsóban Andorra ellen 4-0-ra megnyerték az Eb elleni utolsó felkészülési meccset. Íme az összefoglaló, figyelemreméltó a második gól: Lewandowski ollózása valószínűleg a nap legszebb gólja volt, lejjebb még külön fotó is lesz róla:

Ahhoz képest a négygólos győzelem nem is sok, hogy a lengyelek három éve San Marinónak tízet lőttek otthon. Igaz, az tétmeccs volt, itt viszont valószínűleg a lélektani felkészítés – higgyük el, hogy jók vagyunk –, és bizonyos taktikai elemek viszonylag éles helyzetben való begyakorlása volt a cél; annak tudatában, hogy ilyen meccsünk biztos nem lesz az Eb-n (mondjuk a hétvégi mérkőzéseket elnézve valószínű, hogy a csehek és a portugálok például reménykednek ebben, míg mi sajnáljuk).

A taktikai gyakorlást jelzi az is, hogy mint az összeállításból látszik, a meccs kétharmadánál alaposan átalakította a csapatot Smuda mester. Ez volt a csapat:

Wojciech Szczęsny – Łukasz Piszczek (Grzegorz Wojtkowiak, 46.), Marcin Wasilewski, Damien Perquis, Sebastian Boenisch – Jakub Błaszczykowski, Eugen Polanski (Kamil Grosicki, 79.), Rafał Murawski (Dariusz Dudka, 58.), Ludovic Obraniak (Adrian Mierzejewski, 58.), Maciej Rybus (Rafał Wolski, 46.) - Robert Lewandowski (Artur Sobiech, 58.).

A gólokat Obraniak, Lewandowski, Błaszczykowski és Wasilewski szerezték, sorrendben ez volt a válogatottban az 5., 14., 9. és 2. góljuk. A Lewandowskiéból íme két kép, mielőtt átveszi, és amikor ellövi.

Egyébként ha már statisztika: ahogy várható volt, szombaton a lengyelek folytatták a győzelmi és a kapott gól nélküli sorozatukat. A Fehér Sasok az elmúlt hat meccsükön veretlenek, és 462 perce gólt sem kaptak, a gólarányuk ebben az időszakban 9-1. A veretlenségi sorozat a magyarok ellen indult tavaly novemberben a poznani 2-1-es győzelemmel, majd jött egy törökországi edzőtáborban 1-0 a bosnyákok ellen, februárban a szökőnap egy 0-0-t hozott Varsóban a portugálok ellen (a meccs összefoglalója a lenti videón), majd négy napon belül két 1-0, az osztrák edzőtáborban a lettek és a szlovákok ellen, és most a 4-0-val ért véget a sorozat.

Reméljük, csak jövő péntekig.

Szólj hozzá!

Címkék: videó andorra edzőmeccs marcin wasilewski robert lewandowski jakub błaszczykowski ludovic obraniak

A bejegyzés trackback címe:

https://polskifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr784562015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása