A Lech Poznań a T-Mobile Ekstraklasa 9. fordulójában lejátszott mérkőzését 6:2-re "húzta be" a Zawisza Bydgoszcz ellen. A két edző a következőket nyilatkozta a mérkőzés után:

Maciej Skorża (a Lecha Poznań vezetőedzője): "Óriási boldogság volt az öltözőben, a régóta várt győzelem után remélem, hogy ez valami újnak a kezdete. A mérkőzés elejét nagyon jól kezdtük, kihasználtuk a helyzeteinket, ami a korábbi mérkőzéseinken hiányzott. Aztán kicsit dekoncentráltak voltunk, aminek máshogy kellett volna történnie. Engedtük a Zawiszát, hogy az eladott labdáinkból támadásokat építhessen. Ez a legnagyobb lecke számunkra az elmúlt mérkőzésből. Másrészről, ezt pozitívan szeretném a későbbiekben felhasználni - örülök, hogy a csapatom nem vesztette el a fejét, és gyorsan reagálni tudott. Egyértelmű volt, hogy mi jobban akartuk a győzelmet és ez kulcsfontosságú volt. A találkozó második felét is jól kezdtük, az a tizenegyes szituáció és a piros lap mutatta, hogy könnyen ment a játék. A Zawiszát a mérkőzés végéig sarokba szorítottuk. Leginkább a csapatom pályán mutatott játékának örülhetek, ami még a hat gólnál is értékesebb. Hogyha a következő meccseken is így fogunk hajtani, akkor biztos vagyok benne, hogy elindulunk felfelé a tabellán."

skorza.jpg

Mariusz Rumak (a Zawisza Bydgoszcz vezetőedzője): "Ez ma nagyon gyenge volt. A mérkőzés elején inkább védekeztünk, egészen máshogy, mint ahogy arra készültünk. Felvívelgettük a labdát, nem is értem miért, de ez még a legkevesebb lett volna. A Lech nagyon jól tartotta a labdát, és hamar 2:0 lett, amikor is elkezdtünk játszani. Mikor kiegyenlítettünk, meg kellett volna tartani azt az eredményt a félidő végéig, és úgy menni az öltözőbe. A szünet után nagyon visszafogottan kezdtünk, majd befújtak ellenünk egy büntetőt, piros lappal, amivel gyakorlatilag elszállt a meccs. A leggyengébb pontunk a védelem, amit a Wisła is kihasznált. A legtöbb gólt egyéni hibák miatt kaptuk, és ennek megoldása a legnagyobb kihívás, ami előttünk áll. Túl vagyunk a Wisła és a Lech elleni mecseken, de sok van még előttünk. Reménnyel kell a jövőbe nézni."

rumak.jpg
A forduló játékosának egyébként a Lechben játszó és a mérkőzés első gólját szerző Zaur Sadajewet választotta a Wirtualna Polska portál.

sadajew.jpeg

Lech Poznań - Zawisza Bydgoszcz 6:2 (3:2)
Gólszerzők: Sadajew 12, Lovrencsics 18, Hamalainen 43, Jevtić 51 (p), 82, Pawłowski 66 - Micael 33, Wagner 41

Piros lap: Andre Micael Pereira (50.), Piotr Petasz (90.)

Nézőszám: 11 078 fő

Lech: Krzysztof Kotorowski - Tomasz Kędziora, Maciej Wilusz, Marcin Kamiński, Barry Douglas - Gergo Lovrencsics, Łukasz Trałka, Kasper Hamalainen (67. Muhamed Keita), Darko Jevtic, Szymon Pawłowski (75. Szymon Drewniak) - Zaur Sadajew (72. Dariusz Formella)

Zawisza: Grzegorz Sandomierski - Anestis Argyriou (46. Piotr Petasz), Andre Micael Pereira, Samuel Araujo, Sebastian Ziajka - Luis Carlos (75. Jakub Łukowski), Jakub Wójcicki, Jorge Kadu, Kamil Drygas, Wagner - Bernardo Vasconcelos (52. Paweł Strąk)

Fotók: ekstraklasa.net, sport.wp.pl
Forrás: ekstraklasa.net, sport.wp.pl

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polskifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr966722667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása