Német panaszkodás, széttört wécék, piros-fehér oldali öröm, csapatszellem és már a következő mérkőzésre koncentrálás - röviden összefoglalva ez jellemezte a Lengyelország - Németország mérkőzést. Adam Nawałka játékosai történelmi sikert értek el, Arkadiusz Milik és Sebastian Mila góljaival első alkalommal sikerült legyőzni a nyugati szomszédjukat.

A lengyelek rendkívül jól védekeztek. Wojciech Szczęsny hibátlanul őrizte a kaput, Kamil Klik pedig jól irányította a védelmet. Adam Nawałka játékosai kontratámadásokkal próbáltak érvényesülni, azok közül az egyik az 51. percben góllá érett. Łukasz Piszcze adta be a labdát a kapu elé, amire Arkadiusz Milik érkezett és a hálóbe helyezte a labdát. Az első gólban szerepet játszó német kapus, Manuel Neuer magára vállalta a hibát:

"Piszczek beadásánál megpróbáltam kiérni a labdára, de elkéstem. Úgy gondolom, hogyha a kapuban maradtam volna, akkor is gólt kaptunk volna. Mindkét gólnál nehéz feladatom volt, de a fejesnél jobban kellett volna reagálnom. Az ember sosem bízhatja el magát, a világbajnok ellen mindenki nyerni akar, ahogyan Lengyelország is. - mondta Neuer

A bekapott gól után a németek továbbra is támadtak, de a lengyel védelmet nem tudták megbontani. "Én tettem a saját dolgomat, a győzelem azonban a mezőnyjátékosok érdeme, akik vagy blokkolták a lövéseket, vagy eleve nehéz helyzetbe hozták az elenfél játékosokat." - mondta a meccs egyik hőse, Wojciech Szczęsny

A második gólt Sebastian Mile szerezte a 88. percben, aki Robert Lewandowski parádés passzát értékesítette.

"Egy álmom teljesült azzal, hogy bekerültem a válogatottba, ami azzal, hogy a világbajnokok ellen gólt szereztem csak még szebb lett. Robert Lewandowski olyan labdát adott, amit könnyen el lehetett rúgni, az egyedüli probléma a kapus volt, mert Neuer nagyon jó kapus." - mosolyodott el a Śląsk Wrocław játékosa.

A németek leginkább a saját teljesítményükkel voltak elégedetlenek.

"Jó mérkőzést játszottunk, számtalan helyzetet kialakítottunk, ugyanakkor egyetlen gólt sem szereztünk, a fociban viszont pont az a lényeg. Gratulálok Lengyelországnak a győzelemhez." - mondta a nemzeti stadionban Lukas Podolski

A mérkőzést a világbajnokok edzője, Joachim Löw is elemezte: "28 lövésünk volt, de egyetlen gólt sem szereztünk, amíg a lengyelek az első próbálkozásból gólt szereztek. Már az első félidőben volt 3-4 olyan helyzetünk, hogy vezetnünk kellett volna. A bekapott gól után is mi irányítottuk a játékot. A végén mindent egy lapra feltéve mentünk előre, de a lengyelek kontrolláltak minket, és ez lett az eredmény." Ugyanakkor a németek trénere értékelte a piros-fehéreket is: "A lengyelek rendkívül jól védekeztek, jól szervezettek voltak és eltalálták a kontratámadásokat, főleg a második játékrészben."

Az elkeseredett német szurkolók a mérkőzés után szétverték a stadion wécéit. A "sasok" viszont nem bízták el magukat, és már a következő, Skócia elleni mérkőzésre készülnek.

20141010munkagep-dolgozik-a-diosgyori-vtk.jpg

Lengyelország - Németország 2:0 (0:0)
Gólszerzők: Arkadiusz Milik 51' ill. Sebastian Mila 88'

Lengyelország: Wojciech Szczęsny - Łukasz Piszczek, Kamil Glik, Łukasz Szukała, Jakub Wawrzyniak (85' Artur Jędrzejczyk), Kamil Grosicki (71' Waldemar Sobota), Tomasz Jodłowiec, Grzegorz Krychowiak, Maciej Rybus, Arkadiusz Milik (77' Sebastian Mila), Robert Lewandowski.


Németország: Manuel Neuer - Antonio Ruediger (83' Max Kruse), Mats Hummels, Jerome Boateng, Erik Durm, Christoph Kramer (72' Julian Draxler), Toni Kroos, Karim Bellarabi, Mario Goetze, Andre Schuerrle (78' Lukas Podolski), Thomas Mueller.


Sárgalap: Jerome Boateng, Łukasz Szukała, Robert Lewandowski.
Játékvezető: Pedro Proenca (portugál).
Néző: 56 934 fő

Fotó: sportowefakty.pl
Forrás: sport.interia.pl

Szólj hozzá!

Címkék: foci német lengyel németország lengyelország labdarúgás joachim löw euro2016

A bejegyzés trackback címe:

https://polskifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr446785637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása