A negyvenmilliós Lengyelországban éppúgy 16 csapatos az élvonal, mint nálunk, csak nem OTP Bank Ligának hívják, hanem Ekstraklasának, és nem egy fordulóban, hanem akár egy meccsen kinn van negyvenezer néző.

A bajnokságból már csak három forduló van hátra, és megdöbbentő módon kiszámíthatatlan még a vége. A 49 pontos listavezető Legia Varsó mögött 48-cal második a Ruch Chorzów, majd jön 47-tel a Śląsk Wrocław. A negyedik-ötödik helyen két 45 pontos csapat, Lech Poznań és Korona Kielce, majd a hatodik a Polonia Varsó 44 ponttal, de még a bajnoki címvédő – az utóbbi négyből három aranyat szerző – 40 pontos Wisla Krakkó is beérhetné pontszámban a listavezetőt. A mostani hétvégén, a 28. fordulóban az élbolyban egy kis rangadó van, a Lech a Poloniát fogadja. Nagy rangadó már nem lesz az utolsó forduló Krakkó-Wroclaw meccset leszámítva.

A Varsónak jó esélye van a bajnoki címre, az ötödik, kilencedik és tizennegyedik helyezettel játszik még. A Varsó legutóbb a 2005-2006-os szezonban volt bajnok, összesen nyolc aranyérmet szerzett, amivel a harmadik legeredményesebb csapat. A keretéből egy játékos, a védő Jakub Wawrzyniak szereplése valószínű az Eb-n (az egész lengyel élvonalból öt-hat játékos lehet az Eb-keret tagja).

A bajnok egyébként a BL-selejtező második körében kezd, a második és a harmadik az EL második selejtezőkörébe megy, de még a negyedik is indulhat az EL-ben, ám annak már az első selejtezőnapján játszania kell.

Szólj hozzá!

Címkék: bajnokság lengyelország wisla krakkó ekstraklasa legia varsó

A bejegyzés trackback címe:

https://polskifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr654477217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása