A portugál csapat ellen játszotta idei első meccsét a lengyel válogatott. Mivel rendezőként automatikus résztvevők az Euro 2012-n, 2009 októbere óta csak tét nélküli meccseket játszanak, és szinte mindig más felállásban. Ez most sem volt másként.

A kezdő tizenegy ezúttal így nézett ki a szövetség honlapján lévő adatok szerint:

1. Szczęsny, Wojciech
14. Wawrzyniak, Jakub
5. Dudka, Dariusz
27. Wasilewski, Marcin
24. Perquis, Damien
26. Piszczek, Łukasz
16. Błaszczykowski, Jakub
10. Obraniak, Ludovic
8. Rybus, Maciej
7. Polanski, Eugen
21. Jeleń, Ireneusz

Csereként Grosicki és Peszko játszott legalább húsz percet, négy további cserejátékosnak csak néhány perc jutott.

Hamarosan elemzünk, de előbb egy videóösszefoglaló a meccsről.

Feltűnő volt, hogy a Dortmundban nagyon jól játszó, ebben a szezonban 13 gólt szerző Lewandowski a keretben sem szerepelt – ennek persze lehet az az oka, hogy az ő helye fix az általában egyszemélyes csatársorban, és Franciszek Smuda, a szövetségi kapitány azt keresi, aki a legjobb cseréje – vagy egy esetleges vert helyzetben a legjobb társa – lehet.

A csapat egyébként a kapusposzton a legerősebb – mindkét kapus,  Lukas Fabianski és a Wojciech Szczesny is az angol bajnokság egyik élcsapatánál, az Arsenalnál játszik –, és a védelemben a legbizonytalanabb, ez most is kiderült.

Valószínűleg a Piszczek, Perquis, Glowacki, Wasilevski négyes lenne a legjobb védősor, de közül csak a két szélsővédő nyújt igazán stabil teljesítményt. A dortmundi Piszczek klasszikus, sokat mozgó, gyors szélsővédő, az Anderlechtben játszó Wasilevskit viszont épp a belső védőpár bizonytalankodásai miatt válogatott meccsen néha a védelem belsejében játszatják, szélső védőként ilyenkor Jakub Wawrzyniak jöhet leginkább számításba.

A védelemhez és a csatársorhoz hasonlóan középpályán is van egy dortmundi játékos, Jakub Błaszczykowski a válogatott csapatkapitánya, és egyben igencsak gólerős, ami jól jöhet: a válogatott 2010 januárja óta nem lőtt kettőnél több gólt (akkor Szingapúrt verték 6-1-re). A középpályán Dariusz Dudka helye is stabil, csak akkor kerülhet ki, ha inkább a védelemben játszatják. Erős támadó középpályás, de csatárként is játszhat Pawel Brozek – a válogatottban 32 meccsen 8 gólt szerzett –, a többi középpályás poszton csak az elmúlt egy évben nagyjából tíz játékost próbált ki Smuda.

Szólj hozzá!

Címkék: lengyelország portugália edzőmeccs

A bejegyzés trackback címe:

https://polskifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr774460736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása