Eddig csak a válaszadók 17 százaléka gondolta úgy a futbol.pl-en jelenleg is folyó szavazáson, hogy a lengyel válogatott nem jut tovább a csoportjából.

A legtöbben, a kattintgatók 59 százaléka azt várja, hogy a lengyelek a németekkel karöltve mennek be a negyeddöntőbe. Úgy tűnik, a történelmi ellenszenvet felülírják a realitások; legalábbis amit a szurkolók annak gondolnak. A lengyel-horvát kettős továbbjutását a kattintók 21 százaléka várja, ezt követi a német-horvát tandemben bízó 14 százaléknyi nemzetáruló szavazó.

Abban viszont teljes a nemzeti összhang, hogy az osztrákokat mindenki leírta. Osztrák-lengyel továbbjutást 3, osztrák-németet 2, míg osztrák-horvát nyerő párost 1 százaléknyian várnak.

A magabiztosság az utolsó felkészülési meccsek fényében egyébként kissé meglepő. A lengyelek csak 1-1-et játszottak Macedóniával, majd az albánokat is csak 1-0-ra verték. Igaz, azt megelőzően még 3-0-ra kikaptak az amerikaiaktól, így a tendencia kétségkívül biztató, ráadásul eddig is jobban ment a csapatnak a nehezebbnek ígérkező meccseken.

10 komment

Címkék: horvátország ausztria németország euro2008

A bejegyzés trackback címe:

https://polskifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr44495059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zigi 2008.05.30. 15:27:01

Nem lesz itt baj.Elnézve a fritzek játékát simán nyerjük a csoportot.A horvátokkal kéz a kézben fogunk bemasírozni a negyeddöntőbe.

gentry 2008.05.30. 15:53:59

Sosem értettem, hogy lehet egy kelet-európai csapatnak szurkolni...
Hajrá Hollandia!!!

Csekonics · http://Csekonics 2008.05.30. 16:08:12

Jó fejek a lengyelek, de ilyen csoportot, istenem....vicc. De hagyományosan mindig a németek vannak a legkönnyebb csoportban, ebből a szempontból is a legmákosabbak. Ráadásul csak arra kell figyelni, hogy a portugálokat kerüljék el. Ebből a csoportból az első kettő gyakorlatilag úgy tud 4-be menni, hogy nem kell komoly meccset játszani. Mert mindenki a másik ágon van.

Zigi 2008.05.30. 19:09:36

gentry!
1.Lengyelország nem Kelet-,hanem Közép_európában van.
2.Szólalj meg mondjuk Krakkóban magyarul,s meg fogod látni mennyi mosolygó,barátságos arc fordul feléd(de igaz ez Zágrábban is).
3.Lapozgasd a történelmi témájú könyveket.

gentry 2008.06.03. 16:53:07

Tudom, hogy öncélú a felosztásom, de én Közép-Európának Ausztriát, Csehországot, Szlovéniát, Magyarországot számítom. Azaz nem feltétlen földrajzi alapon osztom fel az országokat (számomra Szlovákia, Lengyelország kelet, Horvátország pedig Balkán).
Azt is tudom, hogy voltak közös történelmi vonatkozásaink, meg ugye polak-venger dva bratanki, de az az ország, ahol a két Kaczinsky hatalomra kerülhetett....
Én inkább maradok nyugat felé forduló.

Zigi 2008.06.04. 21:11:33

Én a helyedben Gyurcsány országában nem szólnám le a Kaczinsky fivéreket.Amikor L.-ot Közép-Európába soroltam.én sem elsősorban földrajzi vonatkozásban értettem.Egyébként az általad említett mindhárom ország úgy történelmüket mint társadalmi berendezkedésüket tekintve igenis közép-európai országok.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.06.04. 23:58:25

"De hagyományosan mindig a németek vannak a legkönnyebb csoportban"

2004: hollandokkal, csehekkel... két végső aspiránssal..

2000: portugálok és angolok, no meg a csoportból továbbjutó románok...

1996: VB ezüstérmes olaszok, no meg a végül döntős csehek...

1996 előtt pedig nem volt EB-n olyan, hogy könnyű csoport a nyolccsapatos torna miatt.

Mielőtt valaki elterelné máshova: szombaton EB lesz... Szóval a hagyományosan könnyű csoport úgy leegyszerűsödik NULLÁra... A német válogatott az EB-k történetében most van először "könnyű" csoportban.
Már ha az utóbbi időben masszívan megmutatkozó lengyeleket avagy az angolölő horvátokat annak lehet nevezni. De nvezzük annak, hogy ne legyek elfogultsággal vádolva...

ugye-ugye, belegondolva kicsit más, mintha csak becoiznánk a best of Hegyi Ivánt...

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.06.05. 00:00:35

Kelet-közép-Európa, hisz számít az is, hogy az Elbától keletre. (elsősorban nem a vasfüggöny, mindinkább a középkor megrekedése miatt- polgári réteg későbbi kialakulása etc.)

Csekonics · http://Csekonics 2008.06.05. 10:35:33

No, mindegy, a tételem -szigorúan erre az EB-re - ettől függetlenül áll. Egyedül arra kell figyelnetek, hogy a portugálokat elkerüljétek. Ebben az esetben úgy tudtok 4 közé menni, hogy komoly meccset kelljen játszani. (a "komoly" itt az alsó ághoz képest értendő)

külképviselet · http://mission.blog.hu/ 2008.06.05. 20:32:33

A portugálokat a selejtezőkön már lenyomtuk egyszer Ebi Smolarek két góljával... :D
Polska Gooola! :)
süti beállítások módosítása