Polska - Lotwa 1:0 gol by _gosc_

A második sorral játszotta le a lengyel csapat az első meccsét az ausztriai edzőtáborban. A lettek elleni keddi találkozón a kapuban Fabianski állt, nem játszott a dortmundi hármas, sem Dudka, sem Obraniak. Ennek ellenére a Fehér Sasok 1-0-ra nyertek, a gólt elég későn, a 81. percben szerezte a huszonnégy perccel korábban beállt Artur Sobiech. A hannoveri csatárnak, aki a Bundesliga idei szezonjában 12 meccsen egy gólt szerzett – hat Európa Liga-meccsen viszont kettőt – ez volt a negyedik válogatott meccse, és azon az első gólja.

A csapat összeállítása ez volt:

12. Łukasz Fabiański – 3. Grzegorz Wojtkowiak, 13. Marcin Wasilewski, 19. Tomasz Jodłowiec (64, 24. Marcin Kamiński), 2. Sebastian Boenisch (72', 14. Jakub Wawrzyniak) – 18. Adrian Mierzejewski (46', 6. Adam Matuszczyk), 7. Eugen Polanski, 11. Rafał Murawski, 21. Kamil Grosicki – 26. Rafał Wolski (46', 25. Michał Kucharczyk) – 23. Paweł Brożek (57', 17. Artur Sobiech).

Az 1-0 győzelem azt jelenti, hogy a lengyel válogatott az olaszok elleni tavaly november 11-i meccs (0-2) óta nem kapott ki. És hogy egy kis magyar kötődés is legyen: a Fabianski-Szczesny páros a november 15-i magyarok elleni hazai meccs (2-1) óta nem kapott gólt sem, vagyis utoljára Priskin lőtt gólt a lengyeleknek.

Az elmúlt négy meccsen három győzelem és egy döntetlen (0-0 a portugálok ellen) a csapat mérlege, amihez 4-1-es gólarány társul.

A folytatás 26-án a szlovákok ellen jön, szintén Ausztriában, szintén Klagenfurtban. Reméljük, folytatás jön.

1 komment

Címkék: lettország edzőmeccs artur sobiech

A bejegyzés trackback címe:

https://polskifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr324533434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pekkarin 2012.05.23. 15:47:16

Gratula! Jó poszt! Részemről megy a blog a kedvencek közé. Am. kissé személyes, de ma is a 2008-as Polska EB mezben fogok pályára lépni a kis amatőr teremfocicsapatunkkal.

Ajánlom mindenki figyelmébe az EB házigazda konyháját és kultúráját: melano.hu/content/kocham-cie-polsko

Czesc!
süti beállítások módosítása