A szokásosnál sokkal kisebb volt a vízfogyasztás pénteken kora este Varsóban – írja a Gazeta Wyborcza adataira hivatkozva egy lengyel hírportál, a fakt.pl (a Wyborcza honlapján nem találtuk az adatokat, lehet, hogy csak mi voltunk bénák). A cikk szerint varsói városi víz- és csatornaművek vállalat – vagy valami hasonló nevű társaság – adatai azt mutatják, hogy a lengyelek hat óra előtt nem sokkal leültek a tévék elé, és nemcsak ökölbe szorított kézzel, de összeszorított lábakkal – és talán egy idő után összeszorított fogakkal is –, nemcsak idegfeszültségben, hanem megfeszített hólyagokkal is nézték végig az Eb nyitómeccsét, a lengyel-görögöt.

Ami ráadásul az első félidőben még jó szórakozásnak is tűnt, valószínűleg fogyott is a sör, mint egyszeri szumozó egy Norbi Update-kúrán. Így aztán 18.45-kor viszont megnyíltak a csapok, és percek alatt nemhogy a normális szintre, hanem – érthető módon – azt meghaladó mértékűre szökött fel a vízfogyasztás, majd bő tíz perc elteltével ismét akár el is zárhatták volna a varsói főcsapot. A lap cikke szerint „az eredmények elemzésekor el kell ismernünk a lengyel szurkolók akaraterejét és önfegyelmét”, valamint „egy igazán hősies gesztusnak” nevezik, hogy tömegek tudtak ellenállni a húgyhólyagukra gyakorolt nyomásnak. Csak remélni lehet, hogy Blaszczykowskiék jó példát vesznek róluk, és ma este szintén ellenállnak a rájuk nehezedő nyomásnak.

Szólj hozzá!

Címkék: varsó görögország pisi euro2012

A bejegyzés trackback címe:

https://polskifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr324583615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása