Két forduló múlva eldől, ki lesz a lengyel bajnok. Vagyis a listavezetőnek hat pont előny elég lenne a másodikkal szemben, hogy már ünnepeljen.

No, a Legia Varsónak viszont csak két pont az előnye. És nem is a másodikkal, hanem az ötödikkel szemben! Nem, nem tévedés: 28 forduló után az öt csapat között csak két pont a különbség! Mikor van ilyen egy topligában? Igaz, ha lenne, akkor az a bajnokság ilyenkor mindennap a sportlapok címlapján lenne, a lengyel viszont nincs.

Pedig tényleg lehet még az ötödikből is bajnok, és az elsőt pontszámban akár a hatodik is utolérheti. Ha ezek nem is valószínű végkifejletek, azért mégis csak érdekes, ahogy állunk.

Elől a Legia Varsó 50 ponttal, mögötte szintén 50-nel a Śląsk Wrocław, majd jön a 49 pontos Ruch Chorzów és két 48 pontos, a Lech Poznan és a Korona Kielce. Az izgalmat csak fokozza, hogy az ötből négy juthat csak európai kupába. (Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények döntenek; most a Varsó és a Poznan áll ebben jól.)

A hátralévő két fordulóban a

Legia: a Lechia Gdanskhoz megy (14.) és fogadja a Kielcét (5.)
Wrocław: fogadja a Białystokot (9.) és megy a Wisla Krakkóhoz (7.)
Chorzów: megy a Cracoviához (16., kiesett) és fogadja a Lechia Gdanskot (14.)
Poznan: fogadja a Bielsko-Białát (11.) és megy a Widzew Łódźhoz (10.)
Kielce: fogadja a Widzew Łódźot (10.) és megy Varsóba a Legiához (1.)

No, ki lesz a bajnok?

Szólj hozzá!

Címkék: bajnokság lengyelország legia warszawa lech poznan ruch chorzów korona kielce śląsk wrocław

A bejegyzés trackback címe:

https://polskifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr274480702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása