Önbizalomnövelőnek szánt mérkőzésekkel zárja a lengyel válogatott az Európa-bajnoki felkészülését. Hétfőn a macedónok, kedden az albánok lesznek az ellenfeleink a keretszűkítés előtt. A következő, várhatóan győztes meccsünk már élesben megy, a németek ellen jövő vasárnap (aztán, ha minden igaz, 12-én az osztrákokat verjük, 16-án pedig a horvátokat).

A macedónok elleni meccs elvileg sétagalopp lehet, az eddigi egyetlen meccset 3-0-ra nyertük. Ez volt az:

Igaz, ez a meccs még 2003-ban volt, és az akkori gólszerzők közül sem Niedzielan, sem Rasiak, sem Lasocki nincs már a keretben. A macedónoknál viszont van egy magyarországi idegenlégiós, a debreceni Aco Sztojkov is, bár aligha tőle kell legjobban félniük a lengyel védőknek.

A várható mai kezdőcsapatok:

Lengyelország:
Tomasz Kuszczak – Paweł Golański, Mariusz Jop, Adam kokoszka, Grzegorz Bronowicki – Radosław Majewski, Michał Pazdan, Łukasz Garguła, Tomasz Zahorski – Marek Saganowski, Radosław Matusiak

Macedónia:
Petar Milosevski – Vlade Lazarevski, Igor Mitrevski, Nikolce Noveski, Goran Popov – Vlatko Grozdanovski, Artim Polożani, Darko Tasevski, Vanco Trajanov – Goran Pandev, Goran Maznov

Kedden Albánia lesz az ellenfelünk, velük azért nehezebb dolgunk volt az elmúlt években. Noha Zurawski – ő a mostani válogatott oszlopos tagja – villantott ellenük itt:

Voltak azért kellemetlenebb élmények is, például ez a bosszantóan rossz meccsen játszott 2-2:

De ami a múltidézésnél is fontosabb: a két meccs után dönt arról Beenhakker, hogy a mostani, még 31 tagú keretből ki lesz az a 23 játékos, aki kiutazhat Ausztriába. És, ha minden igaz, elmenetelhet egészen Svájcba, az Eb-döntőbe.

Szólj hozzá!

Címkék: albánia macedónia felkészülési mérkőzés kerethirdetés

A bejegyzés trackback címe:

https://polskifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr76488426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása