A ma esti meccset természetesen a lengyelek nyerik, ez annyira magától értetődő, mint az, hogy a lengyel imádkozik, vendégmunkából tartja el családját és vodkát iszik. Vagy az, hogy a lusta helóta adót csal, statisztikát hamisít, európai segélyekből tartja el magát és tüntet az ellen, ha valamit csinálnia kell a pénzéért.

Az esetleges kétkedőknek – akik talán azt sem hiszik el, hogy egy kis Polskival át lehet autózni a Lengyel Tátrán – tovább után felsorolunk néhány egészen egyszerű érvet, hogy miért mi nyerünk ma este.

Főleg azért, mert rém gyengék. Már az egy csoda, hogy a 2004-es Eb-t megnyerték. Sőt, most így nyolc év távlatából az a meggyőződésünk, hogy meg sem nyerték. Amennyi statisztikát ezek a derék emberek hamisítottak az utóbbi bő tíz évben, nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy a 2004-es aranyérmük is csak valami (statisztikai vagy egyéb) trükk eredménye, és valójában kinn sem voltak az Eb-n, hanem egy krétai tengerparton csinálták azt, amihez a görögök legjobban értenek: lógatták a lábukat, süttették a hasukat, ouzokat vagy metaxát ittak, és a lehetetlen ritmustalan táncaik tették tönkre azt megtanulni igyekvő turisták önbecsülését.

Görögország csak a múltjából él, Nagy Sándor, Arisztotelész, Szókratész – na, azt is jól megölték, nem lehetnek rá büszkék – egyébként már régen csődben kellene lennie, uniós adófizetők, főleg a német gazdaságban dolgozók keservesen megkeresett pénzéből tartják életben. És kik keresik a legkeservesebben a pénzt a német gazdaságban? Nem, most nem a hamburgi magyar kurvákra gondoltunk, hanem a kizsákmányolt lengyel fekete vendégmunkásokra. Ha nincsenek lengyel munkáskezek, nem pörög az a német gazdaság, amely évről évre megmenti a görögöket – ezt illő lenne ma óvatosan észben tartaniuk Papadopuloszéknak.

Tényleg, Papadopulosz. Ő a görögök legértékesebb játékosa a maga 9 millió eurójával. A mi Lewandowskink 15 milliót ér.

Hány Bundesliga-bajnokunk van? 3. A görög keretben összesen ennyien vannak a német bajnokságból (nálunk kilencen), egyikünknek jött össze egy bronz, egyikük kilencedik, egyikük pedig utolsó helyen végzett.

Ki a görög kapusa? Egy 38 éves bácsi, aki a PAOK-ban véd, és a meccs végén tolószékben szokták levinni a pályáról. Ki a mi kapusunk? Egy 22 éves titán, aki az angol élvonalban, a Premier Liga legbénább védősora mögött edződik acélosra.

Láttak már lengyelverő görögöt? Ugye, hogy nem. 15 meccset játszottunk, 10-szer nyertünk, volt 2 döntetlen. A három görög győzelemből az utolsó 1987-ben született, Athénban. Azóta gólt is csak egyszer lőttek, azon az 1990-es voloszi meccsen, amit mi nyertünk 2-1-re.

Hány százalékkal nőtt a lengyel gazdaság a legutóbbi negyedévben? 3,5 százalékkal. És a görög? Mínusz 6 százalékkal.

Könnyű azzal támadni a lengyeleket, hogy csak a rendező jogán tudtak kijutni. De nézzük már meg, hogyan jutottak ki a görögök: Málta, Lettország, Izrael, Grúzia és Horvátország voltak az ellenfeleik. Valószínűleg a lengyel edzőmeccsek nagy része komolyabb volt, mint azok a meccsek.

És végül: mi győzünk, mert az elefánt is megmondta (bár szegény görögök próbálnak itt magyarázkodni, de hát ők mostanában ehhez vannak szokva).

Szólj hozzá!

Címkék: görögország euro2012

A bejegyzés trackback címe:

https://polskifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr774573837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása