A Manchester United (és a lengyel válogatott) cserekapusa, Tomasz Kuszczak személyében újabb lengyel játékos hódította el a Bajnokok Ligája győzelmi trófeáját.
A tegnapi döntőt ugyan Kuszczak a kispadról nézte végig, de a 2007/2008-as BL sorozat során öt meccsen is védett: a Roma ellen kétszer (1:0, 1:1), a Dinamo Kijev ellen szintén kétszer (4:0, 4:2) és egyszer a Sporting Lisszabon ellen (2:1).

Az idén 26 éves Kuszczak a másodosztályú lengyel Śląsk Wrocław együttesében kezdte pályafutását, majd a KFC Uerdingen 05 és a Hertha Berlin játékosa volt. Bár a Herthában (Király Gábor mögött) nem játszott egyetlen bajnoki meccset sem, 2004-ben átkerült többek közt Gera Zoltán mellé a West Bromwich Albionba. Onnan 2 éve került a Manchester United csapatába, ahol 2006 augusztusában debütált egy a Sevilla elleni meccsen (3:0), majd a bajnokságban az Arsenal ellen 2006. szeptember 17-én, amely meccsen - bár Kuszczak kivédett egy büntetőt - csapata végül 1:0 vereséget szenvedett.
Az MU csapatával Kuszczak kétszeres angol bajnok lett, a legutóbbi szezonban 8 meccsen védett.
A lengyel válogatottban eddig 5 mérkőzésen szerepelt, az EURO 2008-on is a tágabb lengyel válogatott keret tagja.

Kuszczak előtt a BL győzelem eredményét eddig 3 lengyel játékos érte el (érdekes módon kettő közülük, Kuszczakhoz hasonlóan, szintén kapusként): a legendás Zbigniew 'Zibi' Boniek a Juventus színeiben 1985-ben, Józef Młynarczyk az FC Porto kapusaként 1987-ben, valamint legutóbb 2005-ben Jerzy Dudek a Liverpool hálóőreként.

(a sport.pl alapján)

1 komment

Címkék: lengyel bajnokok ligája

A bejegyzés trackback címe:

https://polskifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr44482470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EUvonalas · http://errolugatok.blog.hu 2008.05.23. 18:28:03


A meccsekre utazó szerencséseknek: az osztrák határon az EB idejére felfüggesztik Schengent!

www.euvonal.hu/index.php?op=hirek&id=5039
süti beállítások módosítása