Az Eb eddigi talán legszebb, és a lengyelek számára hihetetlenül fontos gólját lőtte kedd este Jakub (Kuba) Blaszczykowski az oroszoknak. A gólszerző a meccs után a találatot édesanyjának ajánlotta, és azt mondta: „az édesanyám nézett engem, érzem, hogy segít engem”.

Kuba az Eb előtt mesélt az őt és fivérét ért gyerekkori tragédiáról. Kisgyerekek voltak, ő tizenegyes éves, amikor az apjuk a szemük láttára gyilkolta meg az édesanyjukat. Az eset akkor annyira sokkolta, hogy öt napig az ágyból sem tudott felkelni. Kubát és testvérét később a nagymamájuk nevelte fel. A tizenöt év börtönre ítélt apjuk tavaly szabadult, de a fia megbocsátását a nemrégiben bekövetkezett haláláig sem nyerte el, Kuba a múlt héten a temetésére sem el.

A mélyen vallásos lengyel játékos többször beszélt arról, milyen fontos neki az anyja emléke, nemrég úgy nyilatkozott: Mindent megadnék azért, hogy anyám életben legyen”.

A játékos arról is beszélt, hogy ez a válogatott gólja azért is különösen fontos volt neki, mert a csapatnak sikerült ezzel a csehek nyomában maradnia. „Tudom, hogy meg fogjuk csinálni” – mondta a szombati meccsről, amelyet ha megnyernek, duplán sporttörténelmet írnak: megszerzik első Eb-győzelmüket és bejutnak a nyolc közé.

4 komment

Címkék: gól euro2012 jakub błaszczykowski

A bejegyzés trackback címe:

https://polskifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr144585334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Titus Pullo Urbino 2012.06.13. 13:08:58

Nagyon szurkolok Nekik! Hajrá Lengyelország!

johevi 2012.06.13. 13:30:58

Vannak emberek, akik nagyon megérdemlik, hogy igazságot szolgáltasson nekik a sors.

dr. Ez is csak egy nick 2012.06.13. 14:33:02

A rendező ország válogatottját tutira továbbjuttatják. Ez már Dél-Koreában is divat volt 10 éve, az olaszok meg a spanyolok mesélhetnének róla. És ott sem fociztak rosszul a koreákok sem, csak azért kicsit segítettek nekik a bírók is, mert az olaszok meg a spanyolok azért egy kicsit még jobbak voltak.

Az oroszok is eléggé félgőzzel nyomták ellenük tegnap, gondolom, gazdát cserélt pár nokiásdoboznyi rubel vagy zlotyi ennek fejében. Arsavin szerintem életében összesen nem rontott el annyi cselt (a focisulit is beleszámítva, ahova 8 évesen beíratták), mint tegnap egy félidő alatt.

És biztos továbbjutnak az ukránok is, de ők legalább fociztak a svédek ellen.

Intermouse (törölt) 2012.06.13. 15:20:16

@dr. Ez is csak egy nick: Egy orosz játékos megvásárlásához, lefizetéséhez nem két fillér kell ám, hát még egy egész csapathoz.
Úgy ki vannak tömve pénzzel az oroszok, hogy szerintem csak valami gazdag arab ország tudja a meccseiket megbundázni, de nem a lengyelek...
süti beállítások módosítása