A lengyel válogatott kapitányának, a 27 éves Jakub Blaszczykowskinak a napokban hunyt el az apja. A játékos ennek apropóján beszélt élete eddigi legmegrázóbb eseményéről.

Arról, hogy az édesanyját a szeme láttára ölte meg az apja, Zygmunt Blaszczykowski 1996-ban – ő ekkor 11 éves volt. Az eset annyira sokkolta, hogy öt napig az ágyból sem tudott felkelni, idézte fel a The Sun.

Az apja a gyilkosságért börtönbe került, 15 évre, tavaly szabadult, most vasárnap halt meg. A kis Jakubot, vagy ahogy a szurkolói becézik, Kubát pedig az öccsével együtt a nagymamája nevelte fel. Amikor apja halálhíre apropóján Kuba felidézte a tragédiát, azt mondta: „Soha nem fogom megérteni, miért történt. Ez az életem végéig kísérteni fog. Mindent megadnék azért, hogy anyám életben legyen”.

A mélyen hívő játékos – aki maga is édesapa, 2010 nyarán vette el Agata Gołaszewskát, kislányuk tavaly áprilisban született – azt is mondta: a gyilkosság, amit át kellett élnie, olyan mélyen érintette, hogy arról eddig nem akart beszélni; „megpróbáltam elfelejteni, de nem sikerült”. Apja, miután letelt a börtönbüntetése, kereste őt, de hiába: Kuba nem bocsátott meg neki. A játékos azt mondta: a temetésére sem fog elmenni.

1 komment · 1 trackback

Címkék: tragédia gyerekkor jakub błaszczykowski

A bejegyzés trackback címe:

https://polskifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr354573728

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Matolcsy a CNN-nek: megynyerjük a Foci Európa Bajnokságot (+videó) 2012.06.08. 21:03:30

  Matolcsy György: Ahhoz, hogy felfejlesszük a magyar labdarúgást, egy csomó unortodox módszereket használtunk. Az Európa Ligában először alkalmaztuk a saját kapura támadás taktikáját, az előretolt kapust, a szögletrúgásból indított hazaadást, stb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása