Szinte a lehető legrosszabbul alakult a csoport második fordulója. Ugyan a nap egyik legjobbja most is egy lengyel volt, de hiába lőtte meg harmadik gólját Podolski, annak legfeljebb a németek örülhettek. Vagyis ők sem nagyon, ugyanis kikaptak a horvátoktól. Ami azt jelenti, hogy az osztrákok elleni döntetlennel a mi továbbjutási esélyeink szinte a nullára csökkentek (és most ne foglalkozzunk azzal, jogos volt-e a tizenegyes, a mi gólunkat is lehetett vitatni).

A forduló előtt úgy számoltunk, hogy a németek a horvátokat is megverik, mi legyőzzük az osztrákokat, és az utolsó fordulóban köztünk és a lengyelek horvátok között ki-ki meccs dönt, ahol – ha kellően nagy győzelmet aratunk az osztrákok fölött – már a döntetlen is jó lehet.

Ezzel szemben most az a helyzet, hogy a 6 pontos horvátok már továbbjutóként játszanak ellenünk, míg a második helyen akár a most 3 pontos németek, akár mi vagy az osztrákok (1-1 pont) továbbmehetünk. Igaz, erre sajnos nagyon kevés esély maradt, nekünk például mindenképpen győznünk kell, különben kár számolgatnunk.

Akárcsak akkor, ha nyerünk ugyan, de a németek megverik az osztrákokat – márpedig erre komoly esély van –, akkor ugyanis mi mindenképpen kiestünk, hiszen Podolskiéknak 6 pontjuk lesz. Ha az osztrákok nyernek, akkor nekünk legalább egy góllal nagyobb győzelmet kell aratnunk, mint nekik, mivel az ő gólarányuk ugye most 1-2, a miénk 1-3.

Ha az osztrák-német meccsen döntetlen lesz, akkor a németeknek 4 pontjuk van és +1 a gólarányuk, tehát abban az esetben nekünk legalább 3 góllal kellene nyernünk, és még akkor sem biztos, hogy továbbjutunk: nem tudom ugyanis, hogy pontegyenlőség esetén nem az egymás elleni eredmény dönt-e.

Időközben megtudtam, az egymás elleni. Szóval az egyetlen esélyünk az maradt, hogy mi jobban megverjük a horvátokat, mint az osztrákok a németeket. Ki fogadna erre?

4 komment

Címkék: horvátország ausztria németország lengyelország euro2008

A bejegyzés trackback címe:

https://polskifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr93517454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ádámbátyám · http://adammondja.blog.hu 2008.06.13. 11:43:04

A horvát győzelem tényleg nagyon rosszul jött. Most vagy megverjük a horvátokat és emelt fővel esünk ki (mert a németek tuti nem buknak az osztrákok ellen), vagy kikapunk és szégyenkezve elbujdosunk. Vagy döntetlen, de az majdnem vereség. Egyébként, ha legyőznénk a horvátokat, akkor bánjuk majd igazán ezt az utolsó perces tizenegyest.

serjtankian 2008.06.13. 13:09:37

borzalom volt a tegnapi nap...
nyertek a horvátok, mi "kikaptunk".

amúgy az eredmény sajnos igazságos volt nem voltunk jobbak, pedig le kellett volna focizni őket a pályáról...

Zigi 2008.06.13. 13:21:34

Hát itt már tényleg csak a csoda segíthet...Hol a selejtezők lengyel válogatottja, amelyik magabiztosan nyerte az egyik legbrutálisabb csoportot a portugálok,szerbek, finnek,belgák előtt?

ligi 2008.06.13. 16:09:01

nekem úgy tűnt, hogy a legnagyobb baj az volt, hogy a játékosok nem is hitték el, hogy van keresnivalójuk az EB-n. féltek a németektől, a tegnapi meccsen meg mintha nem is akartak volna játszani, sajnos
süti beállítások módosítása