A lengyel T-Mobile Ekstraklasa 9. fordulójában a krakkóiak otthon három gólos vereséget szenvedtek a fővárosiaktól, ezzel a Legia átvette a vezetést a tabellán. Összegyűjtöttük a két csapat edzőjének mérkőzés utáni értékelését.

Franciszek Smuda (Wisła Kraków) röviden összegezte a találkozón látottakat. "Nincs mit megmagyarázni, az első gólt lesből kaptuk. A Legia ma nagyon agresszívan játszott, mi viszont nem használtuk ki azokat a lehetőségeket, amelyeket kialakítottunk, ugyanakkor a Legia megszerezte a vezetést, ami után már nehezebb volt játszani. Érezni lehetett, hogy a Legiának ment a játék, és azt is, hogy agresszivak és bátrak voltak. Néhány játékosunk nem vette fel a kesztyűt az egymás elleni harcban, mert más hozzáállással bírnak."

"Ma könnyen elvesztettük a labdát, és ezek soknak bizonyultak. Eddig még egyetlen találkozón nem volt annyi labdavesztés, mi a mai találkozón. Tudjuk, hogy a Wisła – Legia mindig nagy derby, és ma érezni lehetett a feszültséget a játékosokon, de tapasztalt játékosokról van szó, akiknek ezt helyén kellett volna kezelniük." - fejezte be értékelését a Fehér Csillag vezetőedzője.

Henning Berg (Legia Warszawa): "Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült legyőzni a Wisłát, ami egyike a legjobb csapatoknak a ligában. Ez egy rendkívül fontos győzelem számunkra" - mondta a varsóiak norvég trénere.

"Eljöttünk Krakkóba, és 3:0-ra nyertünk, holott csütörtökön még az Európa Ligában játszottunk a Lokeren ellen. Ennek következtében az összeállításban is néhány változtatást kellett eszközölni. A pályán láthattuk Orlando Sát, Helio Pintót, Jakub Koseckit és Marek Saganowskit is. Ebből is látszik, hogy nagyon erős keretünk van. A csapat nagyon jól felkészülten várhatta a mérkőzést, amiért köszönettel tartozok Paconak és Kaznak. A győzelem kulcsa az ellenfél első komoly helyzete volt, ami kimaradt. A Wisła egy kicsit csalódott volt utána, mi viszont magabiztosabbak lettünk és uraltuk a játékot. A játékosok motiváltak voltak, önfegyelemről tettek tanúbizonyságot és betartották a taktikát egy kiváló hozzáállással. Ám előttünk ismét egy fontos mérkőzés áll." - fejezte be Berg a szerdai Lengyel Kupa mérkőzésre utalva.

Forrás: www.wisla.krakow.pl, legia.com

Szólj hozzá!

Címkék: foci lengyel futball lengyelország labdarúgás wisla legia

A bejegyzés trackback címe:

https://polskifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr456728135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása