Nagy meglepetéseket nem okozott Francziszek Smuda, amikor a hétvégén, a szlovákok elleni meccs után megnevezte azt a huszonhárom játékost, akikkel Európa-bajnokságot akar nyerni. Vagy legalább továbbjutni a csoportkörből. Vagy legalább megszerezni a lengyel foci Eb-történelmének első győzelmét.

Az Arsenallal angol bronzérmet szerző Lukasz Fabianski megsérült, helyette a Jagiellonia Białystok háromszoros válogatott kapusát, Grzegorz Sandomierskit hívták be a keretbe, amely hét védővel, tíz középpályással és három csatárral vág neki a hazai Eb-nek. Tovább után felsoroljuk, kikkel (később rövid képes posztokban be is mutatjuk a legjelentősebb hazai játékosokat). Fabianski mellett a védelemből Kamil Glik és Tomasz Jodłowiec került ki, valamint a csatár Michal Kucharczyk nem játszhat az Eb-n.

Kapusok
Wojciech Szczęsny(Arsenal FC, 9, 0)
Grzegorz Sandomierski (Jagiellonia Byałystok, 3, 0)
Przemysław Tytoń (PSV Eindhoven, 5, 0)

Védelem
Sebastian Boenisch (Werder Bremen, 5, 0)
Marcin Kamiński (Lech Poznań, 3, 0)
Damien Perquis (FC Sochaux, Francja, 6, 1)
Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund, 23, 0)
Marcin Wasilewski (RSC Anderlecht, 47, 1)
Jakub Wawrzyniak (Legia Varsó, 26, 0)
Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań, 18, 0). 

Középpálya
Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund, 50, 8)
Dariusz Dudka(AJ Auxerre, 62, 2)
Kamil Grosicki (Sivasspor, 12, 0)
Adam Matuszczyk (Düsseldorf, 19, 1)
Adrian Mierzejewski (Trabzonspor, 22, 1)
Rafał Murawski (Lech Poznań, 42, 1)
Ludovic Obraniak (Bordeaux, 22, 4)
Eugen Polanski (Mainz 05, 7, 0)
Maciej Rybus (Tieriek Grozny, 20, 1)
Rafał Wolski (Legia Varsó, 2, 0). 

Csatárok
Paweł Brożek (Celtic, 34, 8)
Robert Lewandowski (Borussia Dortmund, 41, 13)
Artur Sobiech (Hannover 96, 4, 1).

3 komment

Címkék: keret kerethirdetés euro2012 lengyel válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://polskifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr134553197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trist 2012.05.29. 22:46:52

Nem kötözködni akarok, de megkérdezném, hogy a bejegyzésekben törekszel arra, hogy lengyel karakterekkel írd a lengyel neveket, vagy ad hoc jelleggel hol "átírva" (tehát l a ł helyett vagy n az ń helyett) hol az eredeti lengyel betűt meghagyva közlöd a neveket? Csak mert egy kicsit fura, hogy Jodłowiecnél megvan a ł, de Michał Kucharczyknál már 'l' lett belőle. Ne értsd félre, nem gond az, ha különleges karakterek nélkül közlöd a neveket, maguk a lengyelek is sokszor hanyagolják őket, főleg a weben, de vegyesen elég fura. Ja, és ha a régi rigmus nem szándékosan van magyar kiejtés szerint írva, akkor itt a lengyel verzió: "Polak-Węgier dwa bratanki..." Egyébként meg jó lesz a blog, hajrá Polska!

jhaasz 2012.05.29. 22:53:23

@trist: igyekszünk mindenhol a lengyel karakterekkel írni, de tényleg nem mindig sikerül, hol bénaság/figyelmetlenség miatt, hol azért, mert ahonnan idézünk, ott sincs úgy írva. megpróbálunk következetesek lenni valahogy. a rigmust kösz, átírom

rwk1892 · http://lengyelfutball.blog.hu/ 2012.05.30. 02:05:50

Üdv, jó a blog, csak így tovább! :)
A kerettel kapcsolatban örülök, hogy Szczęsny végre igazán nagy lehetőség előtt áll, amivel remélem élni is fog. Nagy tehetség a srác, persze ezzel sok újat nem mondtam. A védelemben Kamiński játékára leszek kíváncsi, nagy ígéret a válogatott számára, tavasszal volt pár bajnoki, amin szerintem simán a legjobb volt, még úgy is, hogy a Lech játéka főleg a Murawski-Rudnevs kettősre volt kihegyezve. Meglátjuk, bízzunk a legjobbakban. :)
süti beállítások módosítása